Web Analytics Made Easy - Statcounter

گواهی ثبت اختراع رادیاتور پنل لانه زنبوری مجهز به لوله‌ حرارتی مخصوص ماهواره که در پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران به انجام رسیده، از سوی مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صادر شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم وفناوری خبرگزاری برنا به نقل از مرکز روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران ، دکتر سعید اصغری، رئیس پژوهشکده مواد و انرژی در تشریح خبر فوق گفت؛ پژوهشگاه فضایی ایران در راستای ماموریت خود، به فناوری ساخت رادیاتور پانل مجهز به لوله حرارتی دست یافته تا کشور از تامین خارجی این المان در زیرسیستم کنترل حرارت ماهواره‌های داخلی بی‌نیاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس پژوهشکده مواد و انرژی در خصوص کاربرد این طرح اختراعی توضیح داد؛ از رادیاتور پنل لانه‌زنبوری مجهز به لوله حرارتی، در سامانه‌های فضایی به منظور دفع حرارت استفاده می‌شود. در این رادیاتور، از تعدادی لوله حرارتی در وسط یک ساختار لانه‌زنبوری استفاده‌ شده است. به‌ نحوی که حرارت تولید شده درون ماهواره به لوله‌های گرمایی داخل پنل منتقل می‌شود تا در قسمت کندانسور رادیاتور از طریق تشعشع به فضا تبادل حرارت صورت پذیرد. 

وی در ادامه افزود؛ این تجهیز به‌طور کامل در داخل کشور ساخته شده و برای هر هندسه و توان حرارتی اتلافی قابل طراحی و ساخت است. این المان تلفیقی از رادیاتور پانل و لوله حرارتی است که طول عمر و قابلیت اطمینان آن اندازه‌گیری شده و معین است و از این فناوری می‌توان در ساخت صفحات ایزوترم استفاده کرد که به عنوان سرریز فناوری در صنایع مختلف قابل استفاده است.

بنابراین گزارش، این پروژه در راستای پروژه‌های توسعه‌ای پژوهشگاه فضایی ایران و با توجه به سابقه پژوهشکده مواد و انرژی در حوزه ساخت المان‌های سیستم کنترل حرارت ماهواره، در سال ۱۳۹۷ به این پژوهشکده ابلاغ شد و پس از طراحی، ساخت رادیاتور و بهینه‌سازی‌های انجام شده، آزمون‌های کیفی آن مطابق با استاندارد ECSS در مرکز آزمون پژوهشگاه فضایی ایران انجام شد. با توجه به نتایج حاصل شده از این آزمون و آزمون‌های عملکردی، راندمان رادیاتور پانل ساخته شده در حدود ۸۵ درصد است که با استانداردهای جهانی این المان قابل مقایسه است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انرژی ایران ماهواره اختراع پژوهشکده علم وفناوری رادیاتور پنل گواهی ثبت لانه زنبور لوله حرارتی اداره ثبت اختراعات پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران مجهز به لوله لانه زنبوری لوله حرارتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد

تین نیوز

تحریم هوایی ایران یکی از بزرگترین مشکلات صنعت هوانوردی ایران است. مشکلی که قدمتی بیش از چهار دهه دارد و با طولانی بودنش این صنعت را به شدت تضعیف کرده است.

به گزارش تین نیوز، این تحریم ها خرید هواپیمای مسافربری نو را به آرزویی دست نیافتنی برای شرکت های هواپیمایی ایران تبدیل کرده و نیجه آن نیز کمبود ناوگان هوایی و  بازار کساد  و گران حمل و نقل هوایی و صنعت هوانوردی ایران بوده است.

در کنار کمبود هواپیما به دلیل ناتوانی در امکان خرید هواپیمای نو ، تعداد زیادی از هواپیمای موجود نیز  به دلیل مشکلات تامین قطعه و ... غیر فعال شده و همین امر موازنه عرضه و تقاضا را برهم زده و موجب شده همان اندک امکانات موجود در بخش حمل و نقل هوایی نیز بازار سیاه پیدا کرده و از دسترس بخشی زیادی از اقشار جامعه خارج شود.

در این بین اصرار غیرمنطقی برای ساخت فرودگاه طی سال های گذشته و حتی اکنون، با وجود کمبود ناوگان و ناتوانی بخش زیادی از مردم از پرداخت هزینه های پرواز، فرودگاه های زیاندهی روی دست کشور به جا گذشته که جز هزینه نگهداری و باری بر دوش بیت المال،  ثمر دیگری ندارد تا جایی که برخی کارشناسان صنعت فرودگاهی این فرودگاه ها را به مکانی برای لانه سازی پرندگان به جای پرواز هواپیما تشبیه کرده و می گویند میلیاردها دلار برای ساخت و توسعه زیرساخت های فرودگاهی هزینه شده که به لانه پرندگان تبدیل شده اند.

این کارشناسان با تاکید بر این که سیاست گذاری ها باید بر مقاومت بر عطش شدید سیاستمداران به خصوص نمایندگان مجلس و استانداران بر ساخت فرودگاه های بدون بازده در استان ها مبتنی باشد، می گویند : عقل و منطق حکم می کند در جایی سرمایه گذاری شود که محل فرار از تحریم ها باشد و نه محلی که به برگه تحریم ها قوت می دهد.

به گفته آنان، لازم است میلیاردها دلاری که با اصرار نمایندگان و دیگر مقامات سیاسی  برای ساخت مکانی امن و زیبا برای لانه سازی پرندگان هزینه شود را می توان در طرح های پربازده و اقتصادی هزینه کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی